25 Şubat 2012 Cumartesi

Gunun Konusu: Kadın Çeşitleri -Types of Women

Bugünün konusu KADIN ÇEŞİTLERİ... Etrafımda gördüğüm, tanıdığım, tesadüfen karşılaştığım, bana anlatılan kadınları gruplara ayırmaya çalışacağım. Şöyle bir toparlamaya çalışırken birçok tip olduğunu fark ettim. Bugün sadece altı türüne değineceğim. 
KÖTÜ KADINLAR: Gerçekten kötüdürler. Kimse için iyi bir şey dilemez, başkalarının mutsuzluğundan zevk alırlar, hatta çevrelerindeki kadınlar onlar için "yeteri" kadar mutsuz değil ise, hemen onları mutsuz edecek bir şey üretirler, bu genellikle onları yıpratacak bir dedikodu olur, o da işe yaramazsa, hedefindeki kadını yerin dibine batırmak için elinden geleni yapar. Bunlar çok ufak tefek şeyler de olabilir, örneğin dişinizde son yediğiniz yemekten size yadigar kalan bir maydonoz parçası varsa, size ASLA söylemez, saatler sonra aynaya baktığınızda dişinizde bunun gibi yemek parçacıkları fark ediyorsanız, hemen en son kiminle birlikte olduğunuzu düşünün, eğer bu kişi bir kadın ise ACİLEN o kadından ormanın derinliklerine doğru uzaklaşın. Kesinlikle sizin dostunuz değildir. Sakın ama sakın onu bu hale neyin getirdiği gibi psikolojik yorumlamalara girişmeyin, onu bu hale ne getirdiyse getirdi, sevgilisi onu terk etmiş olabilir, kocası onu boynuzlamış olabilir, çok çirkin veya çok şişman olabilir. Sorun her ne ise, bu onun çözmesi gereken bir şey. Başkalarının sorunlarını çözmeye çalışmakla uğraşırken, milletin maskarası olabilirsiniz, benden söylemesi.
DOĞUŞTAN KÖTÜ KADINLAR: İşte, bu kadınlar, dünyada en çok korkulması gereken insan türüdür. İçlerine şeytan girmiş bu kadınlar için alınabilecek hiçbir önlem, hiçbir koruma yoktur. Eğer, es kaza, bunlardan birinin bulunduğu ortamda iseniz ve o gün kılığınız kıyafetiniz güzel, saçınız başınız yapılı ise, en yakın tuvalete koşup, saçlarınızı dağıtın, çorabınızı kaçırın, makyajınızı silin ve elinizden geldiği kadar silik bir kadın imajı çizin. Sevgilinizle aranız çok mu iyi, bu kadına dünyanın en öküz adamıyla birlikte olduğunuzu, sizi sürekli aldattığını falan söyleyin. Kendinizi ne kadar kötü bir pozisyona sokarsanız, bu kadının kem gözünden o kadar korunursunuz. Yine de, o hasetliği ile sizdeki potansiyeli keşfedecektir ama tedbirli olmakta fayda var. Bu kadınlar, kötü ruhlarının ilk işaretlerini ilkokulda verirler; eğer kız çocuğunuz varsa, onları şimdiden uyarın. Sınıfında, arkadaşlarıyla arasını açmak için elinden geleni yapan, başkalarını ona karşı kışkırtan bir küçük şeytan varsa, derhal önlem almasını sağlayın.
DÜNYANIN EN MASUM KADINI NUMARASI YAPAN KADINLAR: Evet, işte bu tür kadın türü, daha çok erkeklerin korkması gereken türde bir kadındır. Kendilerini dünyanın en masum, en saf, en erdemli, en eli erkek eline değmemiş kadını gibi tanırlar. Genellikle, eğitim düzeyleri düşüktür. Bunu kapatmak için "ev kızı" modunda takılırlar, elleriyle minik dolmalar yapıp, erkeklere bir güzel YUTTURURLAR. Bu saf hanım kızımız, bir şekilde, elde ettiği erkek arkadaşına genellikle "İKİNCİ" erkek arkadaşı olduğunu söyler. Yaşı kaç olursa olsun, siz mutlaka ama mutlaka onun İKİNCİ erkek arkadaşısınızdır. Daha önce sizin gibi birini hiç tanımamıştır, sizi ilk gördüğü anda kalbi durmuştur, sizden başka kimse ona böyle hissettirememiştir, falan filaaaaan. Ancaaaak, bu hanım kız, kalbi böylesine deli gibi çarparken, bir anda karşısına çıkan başka bir avını da aynı yalanlarla uyutabilir. Eğer, bu yeni av, evlenmeye daha meyilli bir tip ise, kalbini deli gibi çarptıran ilk avı bir anda önemini yitirir ve bir anda, bir sabah uyandığında bu deliler gibi sevdiği, ilk avını bırakabilir. Bu tür kadınlara karşı erkekleri korumak, yine kadınlara düşüyor. Eğer, erkek çocuğunuz varsa, ona bir kadının "SAF"lığının ve "TEMİZ"liğinin dürüstlükten geçtiğini arada sırada hatırlatın ki, büyüdüğünde bu saf kadın ayaklarını yutmasın, dolmaları bir güzel mideye indirdikten sonra koşarak oradan uzaklaşsın:)
İYİ KADINLAR: Yapılan araştırmalara göre, bu kadınların soyu tükenmek üzeredir. Günümüzde, genellikle altmışlarındaki kadınlar arasında birkaç örneğine rastlanmaktadır. Genellikle, evde oturur, kimsenin dedikodusunu yapmaz, komşu gezmesi yoktur, kendini yemek yapmaya, evlatlarına ve kocasına adamıştır. Kocası yoksa, genellikle vefat nedeniyle dul kalmıştır. Türkiye'nin eski anne modeli olarak adlandırılabilecek bu kadınların genleri günümüz kadınına enjekte edilmeye çalışılmış, ancak yeni neslin bünyesiyle uyuşmadığından bu proje başarısız olmuştur.
YENİ NESİL İYİ KADINLAR: Yeni neslin iyi kadını, kendini yemeğe, temizliğe vurmayan, mümkün olduğunca iyi bir insan, iyi bir evlat, iyi bir çalışan, iyi bir eş olmaya çabalayan kadındır. Evli ise kocasını aldatmaz, bekarsa erkek arkadaşını aldatmaz, yalnızsa koca aranmaz. İşi varsa, işine gider, işi yoksa, evde oturur, kendini faydalı işlerle meşgul etmeye çalışır. İşinde iyi olmak için sadece çalışır, kimsenin ayağını kaydırmaya çalışmaz, ev kızı ise elişleriyle meşgul olup, bir şeyler üretmeye çalışır. Eli işte, gözü oynaşta değildir. Kısmeti çıkarsa, evlenir. Çıkmazsa, gerçeği kabullenip yaşar. Bu tür kadınlar, yukarıda bahsettiğim kötü kadınlar, doğuştan kötü kadınlar ve dünyanın en masum kadını numarası yapan kadınların HER ZAMAN HEDEFİDİR. Kötü kadınların hedefidir çünkü bu kötü kadınlar, bu kendine yetebilen kadının nasıl olup da kendine yetebildiğini bir türlü anlayamaz ve onu mutsuz etmek için elinden geleni yapar. Aynı zamanda, bu kadar iyi olduğu için onu "enayi" yerine koyar, onun "ezik" olduğunu düşünür, kendi küçük aklıyla, onun hayatını zindan etmeye çalışır. Örnek; Bu iyi kadın eğer işinde başarılı ise, onun ayağını kaydırmak için elinden geleni yapar. Ve genellikle başarılı olur, ancak o kötü kadın hiç anlamaz ki, ayağını kaydırdığını sandığı o "ezik" kadın aslında bir "cadı kazanı"nın içinde olmaktansa, işten kendisi ayrılmıştır. Doğuştan kötü kadınlar yine bu kadınla uğraşırlar, onlar da "ezik" olduğunu düşündükleri bu kadını yok etmek için ellerinden geleni yaparlar. Yalnız, bir şeyi gözden kaçırırlar, bu kadın asla ama asla ezik değildir. İçinde büyük bir savaşçı yatar. Sabrının bir sınırı vardır ve o sabır taştığında karşısındakini gerçekten yok edebilir. İyi kadınların diğer düşmanı da masum numarası yapan kadınlardır. Bir erkek, bu masum numarası yapan kız ve iyi kız arasında kaldığında, genellikle masum numarası yapanı seçer. İyi kız, dürüstlükten yana olduğu için, hiç çekinmeden sen benim "dördümcü erkek arkadaşımsın," diyebilir ve erkek tabii ki, "birinci olamadıysam bari ikinci olayım", dürtüsüyle masum hanım kıza kayabilir. İyi kız üzülür, masum numarası yapan sevinir. Ama, kısa vadede ne olursa olsun, uzun vadede hep iyilik kazanır! Kim ne derse desin!
EVLENİNCE NAMUS KUMKUMASI OLAN KADINLAR: Evlenmeden önce her haltı yiyip, evlenince bir anda namus kumkuması kesilen bu kadınlar genellikle kötü kadınlar ve doğuştan kötü kadınlar arasından çıkar. Bir anda, en iyi eş, en iyi iş kadını, en iyi anne olurlar. Olmazlar ya, olmuşlar gibi gösterirler. Genellikle, kayınvalidesinin yanında, hayatını dilediği gibi yaşayan kadınları ayıplar, kendilerinin ne kadar erdemli olduklarını ispat çabası içine girerler. Aklı çalışan herkes onların anında notunu verir. Kandırabildikleri, ancak kendi küçük beyinlerinden daha da küçük beyinlilerdir. Bu kadınlara, toplumumuzda çok sık rastlanır. Hatta, ünlüler arasında örnekleri bolcadır. Evlenince, bir anda kraliyet ailesi mensubu gibi paparizlere el sallayan ve iyi anne olduklarını Bebek Parkı'na giderek, çocuklarını salıncakta sallayarak ispat etmeye çalışan şahsiyetlerdir kendileri.
BU ARADA BLOĞUMA YASAL UYARI KOYDUM. OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM. OKUYUP DA "AMMMAAAAN HİÇBİR ŞEY YAPAMAZ!" DİYENLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN UYARAYIM, BEN ZATEN YAZI/ÇEVİRİ İŞLERİYLE UĞRAŞAN BİRİYİM VE PEN ÜYESİYİM. YASAL HAKLARIMI SONUNA KADAR ARARIM! BİLESİNİZ!
Devamı gelecek.
English version is soon:)

4 yorum:

sevgi dedi ki...

ay harika yazmışsınız süper gözlemler

Sanem B. dedi ki...

hahh haaa :)) harika ve doğru tespitler.Hatta en son da ünlüler arasında olan EVLENİNCE NAMUS KUMKUMASI OLAN KADINLAR'ın kim olduğunu hepimiz biliyoruz zaten:)) Mesela Bayan Kutluay, Bayan Tan, Bayan T.Ünsal v.s. bu liste uzaaarrr gider böyle.

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Ben bu yazıyı çok beğendim. Ne de doğru yazmışsın.

Hele ki parkalrda çocukları gezdirip boy boy haberi olan evlenince namus kumkuması olan ünlüler tam da deiğin gibi. Bunlar mükemmel anne, mükemmel eş biz de yedik:) Ulan tabii mükemmel olurlar. Sanki evde herşeyi biz normal vatandaşlar gibi tek başlarına yapıyolar da!

ipex dedi ki...

Yapılan yorumları okumak o kadar keyifli ki:)) Tesekkurler:)